RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UNN SVARER IKKE: – Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen
UNN SVARER IKKE: – Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Helsetilsynet truet Universitetssykehuset i Nord-Norge med daglige bøter

Statens helsetilsyn har ved flere anledninger truet med å bøtelegge Universitetssykehuset i Nord-Norge med 10.000 kroner dagen for å få svar på henvendelser.

– Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, til Dagens Medisin.

Sykehuset skal ha unnlatt å svare til tross for purringer fra helsetilsynet. Ved tre tilfeller har helsetilsynet varslet tvangsmulkt, altså at sykehuset må betale et beløp daglig, dersom de ikke besvarte henvendelser.

– Det har vist seg oppsiktsvekkende vanskelig å få svar fra UNN på henvendelser vi gjør til dem, sier Andresen.

Dagens Medisin har vært i kontakt med administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen, som foreløpig ikke vil kommentere saken.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere