RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Hoppet ut av brennende båt

Sist oppdatert:
I går klamret han seg for livet til den brennende sjarken ved Stadhavet. I dag er 73 år gamle Åsmund Nybakk mer opptatt av den gode pleien han får på det lokale sykehuset.

NORDFJORD (TV 2): Det var ved 16-tiden i går at den 73-år gamle fiskeren la ut for å sette garn utenfor værharde Kråkenes fyr.

- Jeg skulle fange julefisken, og var nesten kommet fram og skulle til å sette garn da det plutselig skjedde. Brannen startet i maskinrommet, forteller Nybakk til TV 2 fra sengen på Nordfjord sjukehus.

Brannen i den 27 fot store plastsjarken vokste raskt, og på minutter var båten overtent.

- Det tok fyr i kjeledressen, og da skjønte jeg at jeg måtte på havet, sier fiskeren.

Hang etter båten
Han holdt seg fast i ripa på båten på den siden vinden kom fra. Dermed unngikk han den verste røyken. Men varmen fra brannen svidde knokene hans og isvannet trakk inn i klærne.

- Det varte ikke lenge før aluminiumsmasten begynte å smelte og raste ned i biter, forteller 73-åringen.

Inne på land ble brannen oppdaget. Det skjedde samtidig med at toppene i Redningsselskapet kjeftet på hverandre inne i Oslo, sjefen selv forlot skuta. Men mannskapet på redningsbåten 1Simrad Ferder» i Måløy brydde seg lite om det. For dem er det folket på kysten som teller.

- Vi frivillige prøver bare å gjøre den jobben vi skal, så får de bare kriges inne i Oslo, sier skipper Thomas Hjelle på «Simrad Ferder» til TV 2.

- Varm i skjorta
Han fikk fart på redningsbåten og fikk med mannskap fra brannvesenet og satte kursen ut mot den brennende båten. Da de nådde fram hadde fiskeren hengt med beina i vannet i over en halv time.

- Så ropte han på meg, han brannmesteren i Måløy. Det var flaks, forteller fiskeren.

De fant Nybakk i flammehavet og fikk brakt ham til sykehus. En stygg hoste og noen brannsår på knokene etter varmen er eneste spor etter dramatikken. Den erfarne fiskeren har vært i hardt vær før og har allerede fått tilbake varmen i beina.

- Det er jo så mange damer her på sykehuset at jeg blir helt varm i skjorta, ler Nybakk og smiler til pleierne.

Om han skal ut og fiske igjen vet han ikke.

- Nå skal jeg feire jul. Presangen har jeg jo alt fått, humrer den tøffe 73-åringen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere