RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde.
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Horekunden ville ha mer

Sist oppdatert:
Den misfornøyde horekunden krevde pengene i retur etter endt samleie.

Den 29 år gamle horekunden avtalte 500 kroner for samleie med den prostituerte i mai i fjor - men da det hele var over, ville han ha pengene tilbake - pluss resten av lommeboken.

I Oslo tingrett ble han den 25. mai i år dømt til utbetinget fengsel i halvannet år for brudd på straffelovens paragrafer 267 og 268.

- Ikke i tvil
«Lagmannsretten finner det ikke tvilsomt at fornærmede har krav på erstatning for de pengene hun ble fratatt ved ranet», heter det i dommen fra Borgarting.

29-åringens forsvarer, advokat Ketil Berg, viste i retten til et høringsnotat fra Justisdepartementet fra juli 2007, som foreslår å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester.

Men retten mener det er «uvesentlig» at pengene var tjent ved prostitusjon:

«Lagmannsretten kan ikke se at lovforslaget har betydning for den rettslige bedømmelsen».

- Prostitusjonsinntekt vernet
«Det bemerkes at lagmannsretten i flere tidligere avgjørelser har lagt til grunn at også tap av fremtidige prostitusjonsinntekter er erstatningsrettslig vernet».

Høyesterett kan snart få saken på bordet:

- Saken blir trolig anket, sier Berg til Nettavisen.

29-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt til ett års ubetinget fengsel, samt å betale offeret 2.850 kroner i erstatning.

- Tiltalte fikk en grei straffereduksjon med et halvt års redusert fengselstraff, mener forsvareren.

Bakgrunn
Fornærmede fortalte i tingretten at hun den aktuelle kvelden 20. mai i fjor var på jobb som prostituert i Nedre Slottsgate i Oslo sentrum.

Hun skal ha blitt plukket opp av den tiltalte 29-åringen i en mørk BMW, og de skal ha kjørt ut til Wedels vei på Bygdøy. På en parkeringsplass gjennomførte de ifølge henne et samleie.

For dette hadde hun på forhånd fått 500 kroner. Men mens hun kledde på seg skal han ha bedt om å få igjen pengene, noe hun protesterte mot.

Trusler
«Da ble han truende, virket desperat og ustabil. Hun ga ham først tilbake de 500 kronene, men han ville ha mer», står det i dommen fra tingretten.

Han skal ha sagt noe sånn som at «hvis han ikke fikk mer penger måtte han ta fram «gunneren» og skyte henne». Fornærmede ble redd og turte ikke annet enn å gi ham de pengene hun hadde i vesken, det vil si 2350 kroner.

Deretter kjørte de tilbake til byen, hvor hun skal ha blitt sluppet av på Aker Brygge.

Retten finner det formildende at selv om saken ble ferdig etterforsket i juni 2006, ble det ikke tatt ut tiltale før i februar 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere