RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torbjørn Røe Isaksen.
Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Høyre-program med sju dissenser

Sist oppdatert:
- Det er viktig for oss å være et parti med takhøyde, sier komitéleder Torbjørn Røe Isaksen.

Høyres endelige programutkast inneholder sju dissenser, blant annet om Lofoten-olje, pelsdyr og barnetrygd. Det har vært et mål å få fram intern uenighet, ifølge programkomiteens leder.

Les også: Høyre: - Tajik forstår ikke

– Vi har vært opptatt av debatt. Det er viktig for oss å være et parti med takhøyde, sa komitéleder Torbjørn Røe Isaksen da han presenterte det endelige programutkastet i Høyres hus torsdag.

I alt omfatter programutkastet sju dissenser. En av komiteens tolv medlemmer går imot konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men sannsynligheten for at dette blir vedtatt under landsmøtet senere i vår er liten.

Uenighet er det også om hvordan overskuddsinformasjon fra kommunikasjonskontroll skal behandles, fordeling av foreldrepermisjon, barnetrygd, heroinassistert behandling, pelsdyrnæringen og flatt jobbskattefradrag for alle i arbeid.

Isaksen sier programmet har fire hovedsatsinger, nemlig skole, omsorg, jobbskaping samt forsvar og beredskap.

– Høstens valg kan bli ekstra historisk, sa Isaksen og viste til at et gjenvalg åpner for at Solbergs regjering kan bli den lengstsittende Høyre-regjeringen i etterkrigstiden. (©NTB)

Les også: Høyre vil forsøke færre fag i videregående skole

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere