RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Arbeiderpartiet)

Jonas Gahr Støre vil gi fagorganiserte dobbelt skattelette

Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker at flere ansatte blir fagorganiserte, og foreslår en dobling av dagens skattefradrag som et av seks tiltak.
Sist oppdatert:

Flertallet av norske ansatte er snart uorganiserte. Det ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre å gjøre noe med, skriver VG

Onsdag innledet han Arbeiderpartiets landsmøte, hvor han la fram seks punkter han vil fremme i løpet av de tre dagene møtet varer.

Les også: Regjeringen med ny ordning: Snart kan Støre betale mer skatt

Ett av disse tiltakene er å gi flere ansatte lyst til å organisere seg, blant annet gjennom å doble skattefradraget for fagforeningskontingenten. Det vil tilsvare at fradraget øker fra 3.850 kroner til 7.700 kroner.

Dette vil gi en samlet skattelette på rundt en milliard kroner, en sum som kan øke om flere ansatte velger å organisere seg.

– Det er målet. Fagforeningene og det å være organisert, er en sentral bærebjelke i velferdsstaten, som sikrer en seriøs og trygg ramme om arbeidstakerne, sier Støre til VG.

Ifølge Fafo var andelen fagorganiserte i LO rundt 60 prosent på 90-tallet, men i 2015 sank dette tallet til 51,5 prosent. (©NTB)

Les også: Knapt rødgrønt flertall på ny meningsmåling

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere