RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Kan bli gratis ferjetransport

Sist oppdatert:
Samferdselsdepartementet starter en utredning av gratis ferjetransport langs norgeskysten.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete opplyser i en pressemelding tirsdag at Samferdselsdepartementet starter en utredning om gratis ferjetransport for reisende på visse strekninger langs kysten.

- Ferjesambandet på riks- og fylkesveinettet er viktige for å sikre bosetting og næringsliv langs kysten. Regjeringen går derfor inn for å redusere kostnadene for de som reiser med ferjer. Å gjøre visse samband gratis for alle reisende, er tiltak som og bør vurderes, sier Navarsete.

Utredningen skal undersøke hva slags påvirkning ordningen kan ha på folk og næringsliv i kystområdene. Den vil også kartlegge kostnadene og arbeidet som gratis ferjetransport vil medføre staten og fylkeskommunen hvis den innføres.

- Denne utredningen vil være en del av grunnlaget for Samferdselsdepartementet sitt arbeid for utvikle og forbedre transporttilbudet i kystområdene, sier Navarsete.

Utredningen antas å være ferdig innen 15. desember i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere