RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Karita Bekkemellem, Mitt røde hjerte
Karita Bekkemellem, Mitt røde hjerte Foto: Arild J. Waagbø

Karita: - Det er bare én som har svaret

Sist oppdatert:
Karita Bekkemellem vet ennå ikke hvorfor hun måtte gå av som Ap-statsråd.

Karita Bekkemellem presenterte sin bok Mitt røde hjerte på Aschehougs høstlansering tirsdag. Boken kommer ikke til å bli noen valgkampbombe, for den er ikke helt ferdig ennå og slippes først i slutten av oktober.

LES OGSÅ:Karita venter med bokbomben

- I boken tar jeg for meg enkeltopplevelser som har preget meg personlig og politisk. Den tar også for seg mitt forhold til Ap, som er et sterkt kjærlighetsforhold. Og i sterke kjærlighetsforhold er det jo mye følelser - og av og til konflikter, sa Bekkemellem på pressekonferansen.

- Har ikke fasiten
Torsdag 18. oktober 2007, etter temmelig nøyaktig to år som barne- og likestillingsminister, ble Karita Bekkemellem vraket som statsråd. Manuela Ramin-Osmundsen overtok, men måtte gå av etter fire måneder i forbindelse med skandalen rundt ansettelsen av nytt barneombud.

- For utenforstående kom det svært overraskende at en tilsynelatende dyktig og profilert statsråd ble tatt ut av jobben. Får vi svaret på hva som skjedde i boken din?

- Nei, det er det bare en som har svaret på hvorfor jeg måtte gå av. Jeg har ikke fasiten, sier Bekkemellem til Nettavisen, med klar adresse til statsminister Jens Stoltenberg.

- Min fortelling
Bekkemellem sier at hun og forlaget nå er helt i sluttfasen av arbeidet med boken. Hun sier at tidspunktet for publisering er det hun og forlaget som har valgt, upåvirket av eventuelle ønsker fra sine partifeller.

- Skriver du alt selv eller får du hjelp?

- Jeg begynte å skrive selv og satt med ti permer av utskrifter av politiske saker som jeg synes var viktig. Det ble veldig mye å forholde seg til, så jeg har fått hjelp av en her i forlaget. Men det er min fortelling og arbeidet med boken har preget meg veldig. Det har vært en krevende og personlig prosess, sier Bekkemellem.

- Du har fortalt i media at faren din drakk. Er det blant opplevelsene som har preget deg politisk?

- Barndommen er en del av det. Som politiker har jeg hatt ansvar for tema jeg selv har følt på kroppen, sier Bekkemellem.

- En epoke er over
Bekkemellem har 20 års fartstid fra Stortinget, men er nå helt fersk direktør i Legemiddelindustriforeningen. Hun begynte i den nye jobben for to uker siden.

- Det har vært givende uker i et positivt miljø. Jeg får jobbe med folk og helse og har muligheter til å gjøre noe på et område som er viktig for mange. Det blir litt sånn som da jeg jobbet med homofiles rettigheter i politikken. Når folk sa jeg tok feil, så tenkte jeg at: «Jeg skal vise dere!», sier Bekkemellem

Hun sier hun følger nøye med på valgkampen nå - for første gang fra utsiden av den politiske manesjen.

- Det er spesielt. Jeg diskuterer med mannen min og ser tv-debattene. Jeg kjenner på adrenalinet i debattene og roper ut hva folk burde ha sagt. Men det er faktisk deilig å se det hele fra sidelinjen. Da tenker jeg at nå er jeg ferdig med en epoke i livet mitt, sier Bekkemellem.

PS! Mannen med fasiten, Jens Stoltenberg, og hans far Thorvald Stoltenberg, er også bokaktuelle i høst. Om cirka to uker kommer deres bok Samtaler ut, i rimelig god tid før stortingsvalget 14. september. Side2 har en sak om høstens øvrige Aschehoug-utgivelser her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere