RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendis importerte ulv

Sist oppdatert:
TV-kjendisen Karin Westrheim innrømmer å ha importert flere ulvehybrider til Norge.

TV-kjendisen Karin Westrheim innrømmer å ha importert flere ulvehybrider til Norge.

Westrheim er nå rådgiver i Miljøverndepartementet. Tidligere jobbet hun i NRK, blant annet i Brennpunkt, der hun lagde en TV-dokumentar om ulv og ulveforvaltning. Det er forbudt å importere ulv og ulvehybrider til Norge. Likevel importerte hun to ganger dyr fra den omstridte hybridoppdretteren Oddvar Johnsen i Ekshärad i Sverige.

Westrheim innrømmer overfor Nationen at hun har innført dyr fra Sverige i 1992, men at hun ikke vil kommentere saken ytterligere. Avisen skriver videre at miljøbyåkraten skal ha sagt til sin arbeidsgiver at hun importerte en hund. Imidlertid sier Oddvar Johnsen til Trønder-Avisa at han leverte en hybrid til Westrheim i 2002.

Karin Westrheim sier til Trønder-Avisa at det tidligere ikke var forbudt å importere hybrider. Dette blir ettertrykkelig tilbakevist av Direktoratet for Naturforvaltning.

- Ulvehybrider har aldri vært, og vil aldri bli, akseptert innført av oss. Hybrider defineres som vilt, som verken kan innføres eller utsettes i norsk natur, sier juridisk rådgiver Per Erik Sigstadstø i DN til Nationen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere