RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LANDSMØTE: En time før selve landsmøtet settes i gang fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter. SV-leder Audun Lysbakken sier det er gjort med suksess også tidligere.
LANDSMØTE: En time før selve landsmøtet settes i gang fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter. SV-leder Audun Lysbakken sier det er gjort med suksess også tidligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kjønnsdelte møter skal hindre hersketeknikker i SV

Sist oppdatert:
I forkant av landsmøtet deler SV forsamlingen opp etter kjønn. Hensikten er å hindre mannsdominans og hersketeknikker, melder Bergens Tidende.

En time før selve landsmøtet settes i gang på Gardermoen fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter som er lukket for pressen.

– Vi er opptatt av at det skal være like stor deltakelse av kvinner og menn i alle debatter. Derfor har vi slike møter, for å bevisstgjøre delegatene om det, sier SV-leder Audun Lysbakken til avisen.

LES også: Arbeiderpartiet under 30 prosent

Første gang

Avtroppende partisekretær Kari Elisabeth Kaski sier det er første gang i "nyere tid" at det gjennomføres egne, særskilte formøter også for menn.

– Men vi har også hatt det på årsmøter, med god erfaring, sier hun til NTB.

– SV er et feministisk parti som er opptatt av å skape trygge og inkluderende møteplasser for alle. Formøtene tar opp møte- og partikultur, tilføyer hun.

Uten presse

Kaski sier SV ikke ønsker journalister til stede under disse møtene, fordi det vil være "kontraproduktivt".

– Vi ønsker at alle skal snakke fritt, og med mediefolk i salen vil kanskje noen legge bånd på seg, sier hun.

Kaski har også avvist BTs forespørsel om å få ta et bilde under formøtene.

LES: SV lanserer 35 punkter for redusere ulikheter i Norge
OG her: Audun Lysbakken lover å øke barnetrygden

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere