RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økning i antall klager etter feilbehandlinger

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottok 2.976 saker første halvår i år. Dette er en økning på 8 prosent sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Ifølge en pressemelding sier NPE at det kan se ut som de vil motta rundt 5.600-5.700 nye saker i år, mot drøyt 5.200 i fjor.

– I og med at vi gjennom flere år har sett en jevn økning i antallet meldte saker til oss, er dette en utvikling omtrent som forventet, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad.

NPE har første halvår utbetalt 512 millioner kroner i erstatning til pasienter og pårørende, noe som er på samme nivå i fjor.

– Fortsetter utviklingen, kan det se ut til at vi også i år kommer til å utbetale rundt en milliard kroner i erstatninger til pasienter og pårørende. Det er et viktig for oss at pasientene får dekket tapet de har fått etter feilbehandling i helsetjenesten, sier Jørstad. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere