RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 2,8 mill. fra sex-tiltalt

Sist oppdatert:
Aktor krever ni års fengsel for 27-åringen som skal ha voldtatt fem av sine nettvenner.

Sunnmøringen er tiltalt for til sammen sju voldtekter, samt for å ha hatt seksuell omgang med like mange mindreårige jenter. Han er også tiltalt for trusler og for å ha lurt jenter til å tro at de skulle være med i en pornofilm, mot en betaling på flere millioner kroner.

De fleste jentene traff han gjennom ulike chattesider på Internett.

Krever 2,8 millioner
Torsdag la statsadvokat Bjørn Kr. Soknes ned påstand om ni års fengsel for mannen.

- Når det gjelder antall fornærmede så har jeg ikke vært borti en mer omfattende overgrepssak. Klart det er dramatisk, sier Soknes til Nettavisen.

Han krever også at tiltalte betaler nærmere 2,8 millioner kroner i erstatning og oppreisning til de fornærmede jentene, ifølge Sunnmørsposten.

- Det er såpass mange fornærmede, totalt 13 jenter som er blitt seksuelt misbrukt. Dessuten vektlegges intensiteten og ikke minst den overlagte planen bak dette. Dette er jo noe som har vært planlagt ved at han har spilt inn seg selv ved bruk av Internett, sier Soknes.

- Blitt verre og verre
Da saken startet i Sunnmøre tingrett forrige mandag, nektet 27-åringen for at han skal ha voldtatt noen. Han erkjente derimot å ha hatt seksuell omgang med en av de mindreårige jentene.

Aktor synes saken bare har blitt verre for hver dag som rettssaken har pågått.

- Saken har utviklet seg til å bli enda mer alvorlig etter hvert som vi har fått høre jentenes beskrivelser. Vi har fått større innblikk i overgrepene og hva det har resultert i. Det skal jo gjenspeiles i straffeutmålingen, hvor forkastelig det som er skjedd der, sier Soknes til Nettavisen.

Han forteller at mange av jentene har fått en totalt forandret livssituasjon etter overgrepene

- Dette er på mange måter jenter som er i en veldig sårbar situasjon. De står med en fot minst i to leire, som barn og ungdom som er på vei til å bli voksne, sier statsadvokaten.

Dom om en uke
For de enkelte jentene krever Soknes en oppreisning på mellom 125.000 og 150.000 kroner. I tillegg kommer erstatning for tap, deriblant penger som tiltalte skal ha truet til seg fra tre personer.

- Motivet har vel mer med nærhet og anerkjennelse enn det seksuelle. Det å komme seg vekk fra alt du prøver å komme deg unna i hverdagen, gjeld og løgner, sa tiltalte i retten da saken startet i forrige uke.

Han avviste at han med hensikt bare søke etter yngre jenter.

- Jeg har ikke noe spesielt forhold til yngre jenter, nei. Hvorfor det er blitt slik vet jeg ikke. Kanskje de som bet på ikke var voksne nok til å se at det her har vært lureri, sa mannen.

Rettssaken avsluttes fredag, og dom kommer neste fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere