RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever klamydia-tiltak

Sist oppdatert:
I fjor testet mange tusen nordmenn positivt på kjønnssykdommen Klamydia. Mennesker som rammes kan bli sterile - og nå etterlyser ekspertene handling fra myndighetene.

Danske myndigheter lagde en kraftfull kampanje for å bekjempe klamydia-epidemien. Da kampanjen gikk på dansk tv og kino i oktober i fjor, var det 40 prosent flere som testet seg enn månedene før.

Norge topper fremdeles statistikken over antall klamydiatilfeller i Norden. 17.500 nordmenn testet positivt for klamydia i fjor.

Dette tallet lovet Folkehelseinstituttet i fjor å gjøre noe med innen få måneder.

Men nesten ett år senere har de store ungdomskampanjene uteblitt. Det bekymrer ekspertene:

- Det er stor oppmerksomhet når tallene kommer. Siden glemmer de det, sier seksjonsoverlege Turid Thune på hudavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus til TV 2 Nyhetene.

Helsemyndighetene er imidlertid ikke enig i kritikken:

- Jeg er ikke enig i at vi har vært slappe. Vi har gjort mye, sier Hilde Kløvstad som er rådgiver i Folkehelseinstituttet.

- Vi fortsetter å være der hvor ungdom er. Ungdommene er opptatt av å få informasjon på sine premisser, sier rådgiver Hedda Bie i helse - og sosialdepartementet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere