RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNVANDRINGSMINISTER Sylvi Listhaug.
INNVANDRINGSMINISTER Sylvi Listhaug. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Listhaug: - Asylbarn skal interneres i maks én uke

Sist oppdatert:
Mindreårige som får avslag, skal ikke kunne holdes tilbake med tvang i mer enn én uke, foreslår innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

I forslaget som statsråden legger fram mandag, tar hun til orde for tydeligere regulering av tvangsmessig tilbakehold av barn som har fått avslag på sine asylsøknader. I dag blir asylsøkere med avslag plassert på Politiets utlendingsinternat på Trandum hvis myndighetene frykter de skal stikke av før utsendelse.

- Det skal være klare regler for hvor lenge du kan holde en barnefamilie med tvang, sier Listhaug til Sunnmørsposten.

Hun ønsker å begrense tilbakehold med tvang til sju dager i normale tilfeller. Etter én dag må myndighetene innhente rettslig kjennelse for tilbakehold. En slik kjennelse kan bare gi tillatelse til tilbakehold i tre dager om gangen. Det skjer relativt sjelden at mindreårige blir sittende lenge på Trandum, ifølge Listhaug.

- I 2015 var det sju barn som satt lenger enn tre døgn, og hittil i år er det 17, sier Listhaug.

Statsråden foreslår også at det opprettes en egen avdeling for barnefamilier utenfor Trandum. Avdelingen kan ta tre barnefamilier om gangen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere