RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Må tillate hijab i politiet

Sist oppdatert:
Justisdepartementet bryter loven med sitt hijab-forbud i politiet.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har felt dommen i hijabsaken og konkluderer med at forbud mot hijab i politiet er brudd på både likestillingsloven og diskrimineringsloven.

- Et forbud mot bruk av religiøse plagg må være saklig begrunnet. Justisdepartementet har ikke sannsynliggjort at det er nødvendig å forby hijab for å beholde nøytraliteten i politiet, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik ifølge en pressemelding.

Det skapte reaksjoner da det i fjor ble kjent at Politidirektoratet hadde gått inn for å tillate det religiøse hodeplagget hijab som en del av politiuniformen. Det endte med at Justisdepartementet gjorde kuvending og besluttet ikke å endre politiets uniformsreglement.

Etter en gjennomgang av saken konkluderer Likestillings- og diskrimineringsombudet med at det vil være diskriminering av kvinner som bærer hijab å nekte dem adgang til stillinger i politiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere