RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer regnet

Sist oppdatert:
I natt var det tropenatt to steder i Sør-Norge. Men nå må badetøyet byttes ut med paraply.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

Færder og Strømtangen i ytre Oslofjord hadde tropenatt natt til fredag. Strømtangen hadde 21,7 grader på det laveste, mens Færder hadde 20,9 på det laveste.

Se lesernes bilder nederst i saken

Til sammenligning var det to steder i Nord-Norge som hadde ned mot 0 grader natt til fredag. I Skibotn i Troms og på Finnmarksvidda var det 0 grader på det laveste.

Besøk vår sommerside

Fint i nord, grått i sør
Natt til fredag har det også vært lyn og torden, og i morgentimene fredag har det lynet og tordnet rett over Kristiansand.

- Det kommer nok en omgang med lyn og torden på Sør- og Østlandet igjen til ettermiddagen eller kvelden, og det er usikkert i hele Sør-Norge, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

NYTTIG:Få været på mobil

Det kan være at det kommer en og annen regnbyge i Trøndelag, Møre og Romsdal lørdag, men det ser ut til at det blir stort sett opphold og perioder med sol. Temperaturen vil ligge rundt 20 grader.

Lørdagen blir ikke så helgrå i Sør-Norge som først antatt.

- I Sør-Norge blir det lettere lørdag. Det så først ut til at det kunne bli litt mer skyet, men nå ser det ut til at det sprekker opp litt mer, sier meteorologen.

Se lesernes egne sommerbilder

Lørdag og søndag blir det stort sett oppholdsvær og litt sol, men med muligheter for spredte byger på Vestlandet. På søndag ettermiddag vil det nok skye til og komme noen regnbyger lengst sør. Også her vil temperaturen ligge rundt 20 grader.

Troms, Finnmark og nordlige deler av Nordland får oppholdsvær og perioder med sol i helgen. Her blir det muligheter for tåke på kysten og da spesielt på kysten av Finnmark.

- Sola vil vise seg mest i Nord-Norge, og det vil også begynne og nærme seg litt mer sommerlige temperaturer der også, sier meteorolog Holdhus.

Grå start på uka
På Sør- og Østlandet får uka en grå start. Midt-Norge får det ikke så verst i forhold til resten av Sør-Norge, mens det blir best i Nord-Norge.

- Det er litt vanskelig å si detaljene i det, men det blir væromslag og ikke så sommerlig som i det siste i Sør-Norge, men allikevel blir temperaturene mellom 15-20 grader, og kanskje litt høyere på Sør- og Østlandet, sier meteorologen.

I løpet av søndagen begynner det å skye til i Sør-Norge. Mandag vil det bli ganske grått og en del regn sør for Stad og Dovre. Midt-Norge ser ut til å slippe best fra det, men det blir grått også her.

- Lavtrykket beveger seg nord for Stad og Dovre i løpet av tirsdagen, men det ser ikke ut til at det kommer så mye nedbør. Det blir mest grått, men man må regne med en og annen byge, sier meteorolog Holdhus

Har du en noe uvanlig sommerhistorie? Send oss epost

Mandag, tirsdag og onsdag ser veldig lovende ut i Nord-Norge. Grensetraktene og østlige deler av Finnmark kan få litt mer skyet i perioder.

- I Nord-Norge kan temperaturen komme opp mot 20 grader i indre strøk, men det er jo stort sett kjøligere på kysten, sier meteorologen.

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send bildet med bildetekst og fotografens navn til sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere