RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO øver terror i Oslofjorden

Sist oppdatert:
60 fartøyer fra 14 nasjoner og luftstyrker fra seks land øver for fullt i Oslofjorden og utenfor kysten av Sør-Norge. Fredag klapper de til kai i Oslo.

NATO tar terrortrusselen på alvor og gjennomfører i disse dager sin største maritime øvelse i Nord-Europa. Terroristgrupper og paramilitære grupper som angriper i gummibåter og vannskutere er en del av scenariet i øvelsen.

60 fartøyer

Blue Game 04 samler mer enn 60 fartøyer fra USA, Tyskland, Nederland, Danmark, Storbritannia, Litauen, Estland, Latvia, Sverige, Polen, Belgia, Frankrike og Norge. I tillegg deltar luftstyrker fra Sorbritannia, Norge, Danmark, USA, Canada og Frankrike.

Inviterer publikum

Fra 30. april til 2. mai inviterer NATO publikum i Oslo om bord i fregatter, ubåter, minefartøy, stridsbåter og kystvaktfartøy når Blue Game-deltakerne klapper til kai i Oslo. Over 60 fartøyer fra 14 nasjoner tilbringer helga i Oslo.

- Da har alle muligheten til å komme for å få et inntrykk av hvordan vi har det, og slå av en prat med offiserer og mannskap, sier Gunnar Vetlejord, informasjonssjef i Marinen ifølge Forsvarsnett.

Publikum kan ta fartøyene nærmere i øyensyn fra området nedenfor Oslo rådhus, bortover Akershuskaia og til området der danskebåten går fra.

Avsluttes 14. mai

Startskuddet for øvelsen gikk 23. april, melder Forsvarsnett. Fram til og med fredag øver styrken i området fra Kristiansand til Oslo. Etter frihelg i Oslo, fortsetter øvelsen fra 3. til 7. mai i farvannet fra Oslo til Kristiansand. Helga 7. til 9. mai samles styrken i Kristiansand, og fra 10. til 14. mai foregår øvelsen i farvannet fra Kristiansand til Frederikshavn. Øvelsen avsluttes 14. mai i Frederikshavn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere