RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å behandle utlendinger

En Harstad-lege har gitt klar beskjed til fastlegekontoret i Troms om at han ikke vil ha utlendinger til pasienter.

I tillegg ser legen helst at han slipper å behandle kvinner i fertil alder, samt krevende pasienter, som for eksempel kronikere med omfattende oppfølgingsbehov.

- Vedkommende lege har ringt oss og anmodet om at han ikke tildeles utenlandske statsborgere. I tillegg har han bedt flere av pasientene om å velge en annen lege, sier ansvarlig for fastlegekontoret i Troms, Stig Ørsje til VG.

Mandag møtes Samarbeidsutvalget for fastlegeordningen i Harstad kommune for å diskutere hvordan kommunen skal forholde seg til saken.

Harstad kommune ønsker å drøfte hvordan kommunen skal forholde seg til situasjonen,» skriver saksbehandleren i møteinnkallingen.

Forskriftene i fastlegeordningen slår fast at enhver lege har plikt til å ta imot pasienter så lenge han står på listen over ledige fastleger. Den eneste muligheten til å stanse inntak av pasienter, er å stenge listen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere