RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge dårligst på matvarer

Norge er det landet i Norden som har dyrest mat og dårligst utvalg.

Konkurransetilsynene i Norden har sammenliknet matvaretilbudet i de ulike landene. Norge gjør det dårligst både på pris og utvalg, skriver Bergensavisen.

I Norge er prisene på mat og drikke 46 prosent høyere enn gjennomsnittlig EU-nivå, mens svenskene bare ligger 12 prosent over. Danmark ligger 24 prosent over, Finland 20 prosent over og Island 43 prosent over.

- Den grunnleggende årsaken til de høye, norske matprisene er importrestriksjoner for landbruksprodukter, sier avdelingsdirektør Lasse Ekeberg i Konkurransetilsynet til BA.

I et gjennomsnittlig, norsk supermarked kan kundene velge mellom litt under 300 varer i kategoriene meieriprodukter, kjøtt, drikkevarer og kjøttpålegg. I Island, som bare er en brøkdel så stort og langt mer avsidesliggende, har innbyggerne 100 flere varer å velge mellom. Utvalget i Finland er mer enn dobbelt så stort som i Norge.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere