RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Supplyskipet Siem Pilot deltar i Triton-operasjonen i Middelhavet som del av Norges bidrag til innsatsen knyttet til flytningstrømmen over Middelhavet.
Supplyskipet Siem Pilot deltar i Triton-operasjonen i Middelhavet som del av Norges bidrag til innsatsen knyttet til flytningstrømmen over Middelhavet. Foto: Helge Hansen (NTB Scanpix)

Norsk skip fremme i Middelhavet

Sist oppdatert:
Det norske supplyskipet Siem Pilot, som skal plukke opp båtflyktninger sendt av menneskesmuglere over Middelhavet, var søndag fremme i området.

Det melder NRK. Siem Pilot tilhører kristiansandsrederiet Siem Offshore og brukes vanligvis i offshorevirksomhet. Det har normalt lugarplass til 64 personer om bord og har et lastedekk på nesten 1.000 kvadratmeter. Skipet er konstruert for redningsarbeid i Nordsjøen og kan ta om bord opptil 500 flyktninger.

I tillegg til et mannskap på 15 er det åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret om bord. Det er politiet som leder det norske oppdraget.

Så langt i år har 1.800 mennesker druknet i forsøket på å ta seg over Middelhavet, de fleste på veien over fra Nord-Afrika.

Fartøyet vil i første omgang være tilgjengelig for operasjonen Triton i seks måneder. Triton er en EU-operasjon for å støtte Italias redningsarbeid i Middelhavet. Operasjonen koordineres av EUs grensekontrollorgan Frontex.

Det norske skipet skal sette flyktningene i land i Italia.

Den siste kontingenten har skapt opphetet politisk debatt i Italia. Regionspresident i Lombardia varslet søndag at han vil be de underliggende regionslederne om å ikke ta imot flere flyktninger fordi han mener den økonomiske smertegrensen er nådd.

Flyktningstrømmen er til nå i år 10 prosent høyere enn den var på samme tid i fjor, og det like før man går inn i høysesongen. Da sommeren var på hell i fjor hadde totalt 170.000 mennesker gått i land i Italia.

Landets flyktningmottak hvor 80.000 mennesker nå oppholder seg, er på bristepunktet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere