RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker seg horepatrulje

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget synes kriminalisering er for enkelt. I stedet vil han ha en egen prostitusjons-patrulje i Oslo.

- Kriminalisering av kjøp av prostitusjon er et enkelt tiltak å få til. Men jeg mener det vil være mer til skade enn til gagn. Det er et tiltak som ikke kan innføres alene, sier justisminister Knut Storberget etter å ha vært til stede på en presentasjon av en ny forskningsrapport om de nigerianske prostituertes hverdag i Norge.

- Sosialt problem
Storberget er oppgitt over hvor fokuset er blitt rettet i debatten om prostitusjon i hovedstaden: At det er et gateproblem.

- Dette er vel så mye et sosialt problem, og det handler om jenter som er på en ørkesløs vandring. Vi må advare strekt mot tiltak som skal renovere, og som ikke gjør noe med trafikken. Vi må ha tiltak som hjelper jentene til et bedre liv, sier han.

Nå ønsker Storberget at flere saker blir ført til retten, slik at en kan få bukt med kjøp og salg av sex fra mindreårige og menneskehandel.

Egen politipatrulje
Han ønsker også at politiet kan få en ny rolle i forhold til de prostituerte.

- Det er viktig med en dialog med myndighetene og politiet i forhold til miljøet. Vi vil styrke politiets arbeid. På den måten kan vi avdekke flere kriminelle forhold. Jeg ønsker meg en egen politipatrulje som kan skape tillit i forhold til de prostituerte, sier han.

Justisministeren har flere ønsker om tiltak som kan bedre prostisusjonssituasjonen både i Norge og i Europa for øvrig. Han opplyser at norske myndigheter blant annet vil styrke det internasjonale samarbeidet, slik at færre prostituerte reiser fra sine hjemland. Dessuten må det internasjonale tiltak til for å styrke arbeidet når jentene kommer hjem, sier justisminister Knut Storberget.

I tillegg vil regjeringen bruke allerede eksisterende institusjoner til å bedre forholdene for de prostituerte i Norge.

Regjeringen vil presentere en ny handlingsplan angående menneskehandel og prostitusjon over sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere