RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo mangler 600 lærere

Sist oppdatert:
Elevmassen har eksplodert, men antall lærere har stått stille. Nå slår Utdanningsforbundet alarm: Hovedstaden mangler 600 lærere.

De siste fem årene er hver niende lærer i Oslo-skolen blitt borte. Mens skolene har fått 2277 flere elever, er det bare opprettet fire ekstra lærerårsverk. Fra 1999 til 2003 steg antallet elever pr. lærerårsverk fra 9,8 til 11,3.

- Om antallet lærere skulle fulgt økningen i antallet elever, manglet det i fjor 600 lærere i Oslo-skolen. Og mangelen vil øke i år og neste år, sier nestleder i Utdanningsforbundet i Oslo, Terje Vilno, til Aftenposten Aften.

- Ureasistisk
I 2003 var det 12,3 elever pr. pedagogiske årsverk i grunnskolen og 8,7 elever pr. pedagogiske årsverk i videregående. I budsjettet som er lagt frem for 2005, opereres det med det samme måltallet. Dette mener Vilno er urealistisk og han understreker at utviklingen går ut over kvaliteten på undervisningen.

Tidligere i høst sa finansbyråd André Støylen at skolekuttene skal tas ved å redusere bruk av vikarer, kjøpe mindre skolemateriell og revurdere antall delings- og styringstimer.

Avviser
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) mener Utdanningsforbundets påstander er «den samme gamle leksa de kommer med hvert år».

- Vi har jo inngått en egen lønnsavtale med lærerne som gjør at de får mer i lønn for å jobbe mer - da sier det seg selv at vi ikke trenger flere lærere enn før, sier skolebyråden til avisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere