RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

Penishevner tapte anke

Sist oppdatert:
Heller ikke lagmannsretten viste forståelse for faren som ville skjære penisen av sin datters påståtte voldtektsmann.

(iBergen.no) 27-åringen mente straffen han fikk i Bergen tingrett i oktober på to års fengsel, var for drøy og anket straffutmålingen til Gulating lagmannsrett. Men anken var fånyttes.

Amok mot penis
Den somaliske trebarnsfaren gikk amok 27. februar i fjor da han så datterens 42-årige morsmålslærer på Det Akademiske Kvarter i Bergen sentrum. Den sju år gamle datteren hadde utpekt læreren som overgriper, etter at det like før jul kom fram at jenta hadde skader som tydet på voldtekt. Men motstridende forklaringer gjorde at læreren aldri ble fengslet, noe som gjorde faren rasende.

- En slik handling er verre enn døden. I min kultur ville vi skjært penis av og stappet batterier i rumpen hans. Det var det jeg ville gjøre, forklarte 27-åringen.

- Mislykket omskjæring
Bevæpnet med en nyinnkjøpt kniv og en jernstang han fant på gaten, gikk han til angrep på læreren. Målet var å svimeslå ham med jernstangen, før han skulle skjære av ham penisen. Det dramatiske angrepet ble imidlertid stoppet etter et slag mot lærerens nakke, og 27-åringen havnet i varetekt.

Morsmålslæreren har hele tiden benektet overgrepsanklagene og hevdet at jentas skader var et resultat av en mislykket omskjæring. Etterforskningen i saken pågår ennå, etter at den først ble henlagt etter bevisets stilling.

I lagmannsretten framholdt forsvarer Kaj Wigum at 27-åringen var blitt behandlet for strengt i forrige rettsinstans. Selv om borgerjustis ble betegnet av advokaten som uakseptabelt, mente han likevel det var formildende at den rasende faren trodde læreren hadde forgrepet seg på datteren.

Alvorlige konsekvenser
Men retten var uenig. Den understreket isteden alvoret i saken.

«(...) Domfellelsen gjelder bl.a. et forsøk på betydelig legemsbeskadigelse som, om domfelte hadde oppnådd å gjennomføre sitt forsett, ville fått alvorlige konsekvenser for fornærmede. (...) At domfelte kommer fra en annen kultur kan ikke få betydning.»

27-åringens krav om å få deler av den to år lange fengselsstraffen gjort betinget ble ikke hørt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere