RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TARALDRUD: Den rødgrønne regjeringen ville legge det nye nasjonale beredskapssenteret til Alnabru i Groruddalen. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skrotet dette tomtealternativet og valgte å vurdere Grønmo i Oslo eller Taraldrud i Ski kommune isteden. Nå er det klart at senteret flyttes ut av hovedstaden. Disse luftbildene er fra Taraldrud.
TARALDRUD: Den rødgrønne regjeringen ville legge det nye nasjonale beredskapssenteret til Alnabru i Groruddalen. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skrotet dette tomtealternativet og valgte å vurdere Grønmo i Oslo eller Taraldrud i Ski kommune isteden. Nå er det klart at senteret flyttes ut av hovedstaden. Disse luftbildene er fra Taraldrud. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Politiets beredskapssenter til Ski

Sist oppdatert:
Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) opplyser til NRK at Taraldrud er valgt til fordel for den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo. En tomt på Alnabru i Oslo ble i fjor skrotet for det nye beredskapssenteret på grunn av plassmangel og utfordringer med kvikkleire.

Daværende justisminister Grete Faremo (Ap) forsikret i 2012 at beredskapssenteret på Alnabru skulle stå klart innen fem år til en pris på rundt 1 milliard kroner.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Anundsen fastslo imidlertid i september i fjor at både Taraldrud og Grønmo er langt billigere løsninger. Anslagene for ett år siden viste at det vil koste om lag 3,5 milliarder kroner å etablere et beredskapssenter på Taraldrud, samme pris som alternativet på Grønmo. Tomtekostnader kommer i tillegg.

For Alnabru ble kostnadene anslått å bli 840 millioner kroner høyere. Forprosjektering av Grønmo og Taraldrud startet i juni i år, opplyste Anundsen til NTB i sommer.

Det nasjonale beredskapssenteret er blant annet ment å huse helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og hundetjenesten i politiet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere