RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pollensesongen har startet

Sist oppdatert:
Allergikere merket allerede i januar de første pollenreaksjonene. Norges Astma- og Allergiforbund har startet målingene for sesongen - en måned tidligere enn normalt. Se pollenvarsel

Det er pollenforekomster av or og hassel som nå blir registrert i pollenfellene til Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) i sørlige og østlige deler av landet.

- Allerede i januar fikk vi henvendelser om pollenreaksjoner fra folk i deler av landet. Nå i begynnelsen av februar viser analyser fra pollenfella på Blindern forekomst av or- og hasselpollen. Dette medfører at NAAF i år starter opp pollenvarslingen tidligere enn noen gang, sier pollenanalytiker Hallvard Ramfjord i Norges Astma- og Allergiforbund ifølge en pressemelding.

NAAF utplasserer pollenfeller ved 10 målestasjoner i Norge. Rapporteringer fra målestasjonene, sammenholdt med værvarsling og erfaringsmateriale fra tidligere år, ligger til grunn for utarbeidelsen av den daglige pollenvarslingen som nå har funnet sted i 30 år.

Du finner pollenvarslet på www.naaf.no/pollen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere