RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot solariumsreklame

Sist oppdatert:
Norsk Solarieforening anbefalte folk å bruke solarium. Nå raser Kreftforeningen.

(SIDE2): Onsdag skrev Norsk Solarieforening i en pressemelding at de anbefalte folk å bruke solarium for å unngå såkalt sjokksoling nå som sommeren setter inn. Det liker Kreftforeningen veldig dårlig, skriver Bergens Tidende.

Villedende og farlig
Kreftforeningen fråråder solarium på det sterkeste og mener denne type informasjon er villedende og farlig. Statens strålevern er helt enig.

- Vi råder folk til å prøve å godta at man er bleik, og trøste seg med at alle andre rundt en er like bleike. Ta en tur i marka og få frisk luft, sier Lill Tove Nilsen, forsker ved Statens strålevern til Bergens Tidende.

Falsk trygghet
Seksjonsoverlege ved hudavdelingen på Haukeland universitetssykehus, Dag Sollesnes Holsen, fråråder folk å ta jevnlig solarium hele året fordi det øker hudaldringen og sannsynligvis risikoen for hudkreft, men å ta solarium noen få ganger før du drar til Syden er ikke dokumentert skadelig, men en falsk trygghet hvis man tror man tåler solen bedre da, ifølge Holsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere