RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringskvartalet vokser

Regjeringskvartalet i Oslo er ikke stort nok. Nå er Statsbygg i gang med å prosjektere enda et nytt kvartal for politikere og byråkrater.

Regjeringsbyggene ligger i en ring rundt høyblokka i Akersgata som bare har plass til Statsministerens kontor og Justisdepartementet.

Trekantbygg
Det foreløbig nyeste regjeringsbygget, det såkalte R5 som huser svært mange av departementene ble tatt i bruk for ti år siden. Nå er det tid for utvidelse av regjeringskvartalet igjen.

Denne gang er det byggene med adresser Keysersgate 6 - 8 og Teatergata 9 som ligger an til å bli neste tilvekst for departemenetene.

- Det er et rimelig stort prosjekt. Nå er det slik at de byggene står der i dag, og vi utreder forskjellige alternativer. Det er både rehabilitering og eventuelt noe nybygging, sier prosjektleder Jens-Petter Lund i Statbygg til TV 2-nyhetene.

Verneverdig
Det er det verneverdige bygget hvor Statens pensjonskasse holdt til, og de to nabobyggene, hvorav et i dag huser en bank som kan hjelpe departementene med plassbehovet.

- Prosjektet er på ca 17-18.000 kvadratmeter, sier prosjektlederen i Statbygg.

Usikker kostand
Det finnes foreløbig ingen kostandsanslag for prosjektet som går under navnet Regjeringsbygg 6 (R 6), men planene for hvem som skal flytte inn i det nye kvartalet er allerede lagt.

- Helse- og omsorgsdepartementet er planlagt inn der og landbruks- og matdepartementet er planlagt inn der, sier Jens-Petter Lund.

I løpet av våren vil forslaget om et det nye regjeringsbygget komme på politikernes bord.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere