RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger «partypakker» med narkotika

Sist oppdatert:
Ungdom får kjøpt «partypakker» med ulike typer narkotika for å få maksimal rus gjennom hele kvelden, og for å dekke over misbruket når den håpefulle kommer hjem.

- Den tilmålte mengden av forskjellige narkotiske stoffer kan for eksempel være pakket i fyrstikkesker, sier Jan Kampenhøy ved Hamar politistasjon til Hamar Arbeiderblad.

En «partypakke» kan inneholde hasj, ecstasy, amfetamin, kokain, heroin og rohypnol.

- Dersom noen skal ruse seg på ecstasy, må vedkommende være i den rette sinnsstemningen for å få maksimal uttelling av rusen. I den forbindelse velger enkelte å røyke hasj på vorspielet, noe som kan bidra til at vedkommende blir sløv, men også lattermild, sier Kampenhøy. Etter så å ha tatt en ecstasy-tablett, kan brukeren ha behov for stoffer til å drøye virkningen.

- For å oppnå lengst mulig ecstasy-rus er det for eksempel mulig å spe på med litt amfetamin, sier Kampenhøy.

Når festkvelden skal avsluttes og ungdommene er på vei hjem til sine foreldre, er det fortsatt igjen dop i «partypakken». En liten dose heroin virker stabiliserende, blant annet for å få mindre pupiller. En rohypnol-tablett kan tas for å roe ned og føle seg søvnig.

Politiet ønsker å informere om «partypakkene» for å advare foreldre. Prisen på en «partypakke» kan variere fra cirka 250 kroner til cirka 1000 kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere