RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjuler tall om overvåking

Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politidirektoratet og Justisdepartementet nekter å si hvor mange nordmenn som blir politiovervåket.

Forsker Ola Tellesbø ved Juridisk fakultet i Oslo mener at offentligheten må få vite omfanget av og kostnadene ved denne overvåkingen, melder NRK.

Det at politiloven ble endret i fjor har ført til at flere kan bli overvåket. Bare en liten mistanke er nok til at PST kan sjekke e-post og telefonavlytte folk for å finne terrorister.

Tellesbø, som er forsker på feltet, mener at denne endringen av loven gir en større grunn til å la offentligheten få vite om omfanget.

- Politiet burde ikke ha noen hensikt i å skjule en slik informasjon. Hvis de bruker kommunikasjonsovervåkning mye, er det viktig at samfunnet vet dette, sier Tellesbø.

Da de ble spurt om fakta sa PST-sjef Jørn Holme at dette ikke er et offentlig anliggende og ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Justisdepartementet ønsker å svare.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere