RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK KONTROLL: Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll.
FIKK KONTROLL: Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll. Foto: Henning Vik

Skogbrann i Aust-Agder under kontroll

Sist oppdatert:
1000 dekar ble flammens rov. Ingen hytter har gått tapt i brannen.

Birkeland (NTB): Brannvesenet, med hjelp fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter, har fått kontroll på skogbrannen i Birkenes i Aust-Agder.

Les også: 1000 dekar ble svidd av

Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll, skriver Fædrelandsvennen.

Rundt 30 brannmenn deltok torsdag kveld i slukningsarbeidet. I tillegg har ni personer fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter kjempet mot flammene.

– Vi regner med at det blir vindstille i natt. Begynner det å blåse igjen i morgen tidlig, kan dette komplisere etterslukningsarbeidet. Vi er derfor spent på morgendagen, sa vakthavende brannsjef Eddie Hoel til NTB ved 20.30-tiden.

Ifølge politiet oppsto brannen som følge av at to personer torsdag ettermiddag tente bål i skogen, et bål de raskt mistet kontrollen over da flammene spredde seg til kratt i nærheten.

– De to prøvde å slukke brannen, men måtte gi opp. De ble sent til legevakten for en sjekk for røykskader, forteller operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB.

Hyttefeltet Ramselia ligger i nærheten av brannområdet, men ingen hytter har gått tapt. Politiet fikk melding om brannen klokka 13.36.(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere