RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

Skuffet over KRL-svar

- Vi gledet oss til å være positive i dag, men ble i stedet skuffet. Regjeringens KRL-forslag består av formuleringer og løfter vi har hørt så mange ganger før, sier Jens Brun-Pedersen, informasjonsleder i Human-Etisk Forbund.

Human-Etisk Forbund ble skuffet da utdanningsminister Kristin Clemet la frem regjeringens svar til FNs menneskerettighetskomité i ettermiddag.

- KRL-faget fremstår fortsatt som et kristendomsfag med noe attåt. Et kristendomsfag i en skole der den kristne formålsparagrafen er helt grunnleggende for virksomheten. Referansen til at de som underviser i KRL ikke skal ta utgangspunkt i grunnskolens formålsparagraf er vel og bra, men har ingen betydning for rektorer og lærere som fremdeles ønsker å bruke KRL-faget til å gi elevene en kristen identitet, mener Brun-Pedersen.

- Frykter dere at faget fortsatt kan oppfattes som forkynnende?

- Ja, selvfølgelig. Slik vi leser dette er det ingenting som forhindrer det. Dette svaret innebærer kun noen juridiske grep og fører ikke til noen substansielle endringer i faget. Dette blir som å pynte på bruden, sier Brun-Pedersen.

Vil ha nytt fag
Human-Etisk Forbund mener Clemet burde valgt å starte fra bunnen av og innføre et nytt kunnskapsfag, uten at det skal legges for mye vekt på det kristne.

- Vi er skuffet. Clemet kunne valgt et nøytralt fag, men gjør ikke det. Dermed oppfyller regjeringen ikke kravene fra FN, og vi regner med at det blir en ny omkamp om faget i nær fremtid, sier Jens Brun-Pedersen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere