RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på salg av jomfruhinner

Sist oppdatert:
Det private sykehuset Volvat i Oslo legger ned tilbudet om salg av jomfruhinner til jenter som skal gifte seg.

I noen religiøse miljøer er det strenge krav om seksuell avholdenhet før ekteskapet. Volvat Medisinske Senter i Oslo har tilbudt inngrep der jomfruhinnen sys på igjen slik at det er mulig å framstå som jomfru på bryllupsnatta.

Operasjonen har kostet rundt 12 000 kroner, og sykehuset har gjort 10-12 slike operasjoner i året på kvinner mellom 18 og 25 år.

Alle offentlige sykehus har avviklet dette tilbudet, og nå følger Volvat etter, skriver Aftenposten.

Årsaken er delvis at Volvat ikke får tak i fagfolk som har den kompetansen som skal til.

- En del leger vegrer seg også for å utføre dette inngrepet. Vi legger derfor ned hele tilbudet, sier sjefslege Christian Loennecken ved Volvat Medisinske Senter til Aftenposten.

Fakhra Salimi, leder ved MIRA-senteret, synes det er positivt at tilbudet legges ned. Samtidig er både hun og Volvat bekymret for at jenter nå vil reise til utlandet for å kjøpe jomfruhinner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere