RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg drapstruet på nytt

Sist oppdatert:
Irakeren som tidligere er dømt for trusler mot Erna Solberg, skal på nytt ha truet med å ta livet av henne. Nå har kommunalministeren fått politibeskyttelse.

Den 32 år gamle irakeren ble i går varetektsfengslet for to uker. Informasjonssjef i Politiets sikkerhetstjeneste, Martin Bernsen, informerer at de har gjort en ny vurdering av sikkerheten til Erna Solberg, og at hun nå har fått livvakter. Han ønsker ikke å gå i detaljer rundt kommunalministerens sikkerhetsopplegg.

Pågrepet på nyttårsaften

Irakeren ble pågrepet på nyttårsaften. Han nekter for å ha fremført truslene, og påkjærte kjennelsen om varetektsfengsling på stedet, skriver Bergens Tidende.

Etter det Bergens Tidende kjenner til, skal irakeren ha fremsatt truslene i en telefonsamtale med en kamerat, som gikk videre til politiet med saken. Den siktede 32-åringen mener beskyldningene mot ham er oppspinn, og at de skyldes en pengekrangel med kameraten.

Aktor i saken, politiadvokat Per Johan Askevold ønsket i utgangspunktet varetektsfengsling i fire uker, men er likevel godt fornøyd med de to han fikk. Nå fortsetter politiet etterforskningen blant annet ved å avhøre vitner og gjøre tekniske undersøkelser.

Den 32 år gamle irakeren ble i desember 2003 dømt til fengsel i ett år for trusler mot kommunalminister Erna Solberg. Han ble da betegnet som farlig av psykiateren som vurderte ham særlig i pressete situasjoner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere