RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp avviser nattbarnehager

Sist oppdatert:
Sp avviser at regjeringen har planer om nattåpne barnehager i hele landet.

- Forslaget fra KrF om makstid i barnehager er unødvendig fordi det tar utgangspunkt i at regjeringen vil føre en annen politikk enn Bondevik 2-regjeringen. Det er feil, sier parlamentarisk leder, Magnhild Meltveit Kleppa i Sp, til TV 2 Nettavisen.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) ønsker at både kommunale og private barnehager skal vurdere muligheten for å tilby døgnåpne barnehager der det er behov for det.

- Gjelder få
Men Meltveit Kleppa og Erling Sande, som sitter i familie- og kulturkomiteen for Sp, gjør det klart at dette i så fall vil gjelde svært få barnehager.

- En gruppe enslige foreldre som jobber skift trenger ordninger som gjør at barna får tilsyn når de skal jobbe. Vi ønsker ikke generelle nattåpne barnehager, sier Sande.

- Vil det ikke bli vanskelig å skille mellom enslige foreldre og andre foreldre?

- Det er alt etter hvilket system en legger opp til. Noen enslige forsørgere trenger tilsyn til sine barn, men gruppen er ikke så stor at alle barnehager bør være døgnåpen.

Frykter sterkere press
Lederen i familie- og kulturkomiteen May-Helen Molvær Grimstad (KrF) og hennes partikolleger Hans Olav Syversen og Bjørg Tørresdal fremmet torsdag et forslag for Stortinget om maksimal ukentlig oppholdstid for barn i barnehage.

- Et døgnåpent barnehagetilbud uten maksimal oppholdstid for barn, kan føre til at foreldre står svakere overfor en arbeidsgiver som ønsker at de skal være lengre på jobb, sier Grimstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere