RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk vin skaper fransk sinne

Sist oppdatert:
Franskmennene liker dårlig at Oslo-restauranten Champagneria selger spansk cava.

(iOslo.no) Restauranten Champagneria på Frogner har yppet på seg franske vindyrkere med sitt navn, skriver VG.

- Renommésnylting
Interesseorganisasjonen for champagneprodusentene, Comité Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC), beskylder den trendy restauranten for misbruk av navnet «champagne».

En av årsakene er at restauranten selger spansk musserende vin, kalt cava, i tillegg til vanlig champagne.

- Dette er renommésnylting. Restauranten kan ikke kalle seg for Champagneria når det kobles opp mot et spansk konsept. Restauranten forsøker å tjene penger på noe andre har bygd opp, sier advokat Inge Grotli i Ræder advokatfirma til VG.

- Gode ambassadører
- Jeg stusser over kravet. Vi fungerer kun som gode champagne-ambassadører og blir invitert på turer til Frankrike av de samme vinprodusentene som nå truer med søksmål, sier daglig leder ved Champagneria, Geir Hagbarth Andresen, til VG.

Betegnelsen champagne er beskyttet internasjonalt gjennom TRIPS-avtalen om immaterielle rettigheter i WTO. Denne avtalen er gyldig gjennom den norske markedsføringsloven.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere