RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spis bort sykdommen

Sist oppdatert:
Om du baserer kostholdet ditt på Middelhavsdietten, reduserer du risikoen for Alzheimers med 40 prosent.

(SIDE2): En stor studie publisert i «Annals of Neurology» viser at middelhavsdietten som består av sjømat, grønnsaker, frukt, magert kjøtt, olivenolje, bær og rødvin, reduserer risikoen for Alzheimers sykdom med inntil 40 prosent, melder The Independent.

I studien fulgte forskerne 2258 sunne, eldre amerikanere. Etter fire år ble 262 av dem diagnostisert med Alzheimers.

Les også:

Kostholdet til testpersonene ble registrert under hele studien og viser at de som sverget til en middelhavsdiett med mye frukt og grønnsaker, noe fisk og alkohol og lite melkeprodukter og kjøtt, hadde minst risiko for å utvikle Alzheimers.

- Vi konkluderer med at et høyt inntak av mat basert på middelhavsdietten, reduserer risikoen for Alzheimers sykdom, sier Nikolaos Scarmeas ved Columbia University Medical Centre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere