RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splittelse blant hjelpeorganisasjonene

Flere av de store hjelpeorganisasjonene er kritiske til at Røde Kors ikke vil være med på et felles kontonummer for nødhjelp til katastrofeområdene i Sørøst-Asia.
Sist oppdatert:

Røde Kors har så langt fått inn 135 millioner kroner fra norske givere til kontonummer 10. De andre fire store humanitære organisasjonene i Norge har opprettet et felles kontonummer, som er 80. Til sammen har det kommet inn 200 millioner kroner til flomofrene.

- Et felles kontonummer ville totalt sett bidratt til mer penger og mindre forvirring blant folk. Fordelingen av disse pengene mellom organisasjonene burde det heller ikke være noen umulighet å bli enig om, sier kommunikasjonssjef Petter Nome i Flyktningerådet til VG.

Dag H. Nestegaard i Redd Barna sier han personlig ikke helt forstår hvorfor Røde Kors driver alenegang. Informasjonssjef Bjørn Pettersen i Norsk Folkehjelp understreker at han ikke synes det er rett tid for å kritisere hverandre, men at Norsk Folkehjelp mener målet må være færrest mulig kontonumre.

Røde Kors’ kommunikasjonssjef Herborg Bryn stiller seg imidlertid helt uforstående til kritikken. Hun sier hun ikke kan forstå at det skal være så vanskelig å forholde seg til to kontonumre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere