RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL VURDERE: Ap-leder Jonas Gahr Støre.
VIL VURDERE: Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tommy H. S. Brakstad (Nettavisen)

Støre åpner for å revurdere forbud mot burka

Sist oppdatert:
- Heldekkende plagg fungerer i praksis som diskriminering av kvinner, sier Ap-lederen.

OSLO (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner nå for at partiet kan være med på et forbud mot heldekkende plagg, som burka og nikab. – Vi vil se på saken, sier han.

Arbeiderpartiet kan komme til å støtte et forslag om forbud, dersom det blir fremmet i Stortinget, ifølge Støre. Det er klart etter at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag kom til at det franske forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene.

– Ansiktsdekkende plagg hemmer kommunikasjon og gjør aktiv samfunnsdeltakelse umulig. Vi vil at kvinner skal kunne delta i arbeidslivet og samfunnslivet. Heldekkende plagg fungerer i praksis som diskriminering av kvinner, sier Støre til NTB dagen etter menneskerettighetsdommen.

Det har imidlertid vært dyp splittelse i partiet, som stemte nei da Fremskrittspartiet foreslo forbud for fire år siden. Det gjorde for øvrig også resten av Stortinget.

– Arbeiderpartiet ser ikke behov for å fremme et lovforslag om å forby heldekkende plagg, men vil se på saken dersom regjeringen velger å fremme et forslag, sier Støre nå. (©NTB)

Les også: Nikab og burka kan blir forbudt i Norge


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere