RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MØTER MOTSTAND: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) møter motstand i Stortinget på flere av innstramningspunktene.
MØTER MOTSTAND: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) møter motstand i Stortinget på flere av innstramningspunktene. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Støre sier nei til Listhaugs familiegjenforening

Sist oppdatert:
Vil ikke støtte forslaget om innstramminger i kravene til familiegjenforening.

- Vi hører på FNs høykommissær for flyktninger, som sier at splitting av familier hemmer integrering. Derfor avviser vi dette forslaget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

Dermed kan regjeringens forslag om tre års arbeid eller utdanning for å få familien til Norge, samt et strengt inntektskrav, bli nedstemt i Stortinget.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke enig i alle punktene for innstramming i asylpolitikken til regjeringen.

Støre lanserer i stedet et alternativt forslag, om at familier kan søke om gjenforening i Norge innen tre måneder etter at referansepersonen får innvilget opphold, uten at underholdskravet slår inn.

Les også: Listhaug: Uakseptabelt å invitere personer som undergraver norske verdier

Ap sier også nei til at mindreårige som er uten kjente referansepersoner i hjemlandet, bare skal få midlertidig opphold inntil de blir 18 år.

- Vi ønsker ikke at folk som uansett skal bli i Norge, skal sette livet på vent i lang tid. Det gjelder både familiegjenforening og annen midlertidighet som regjeringen har foreslått, sier Støre.

Les også: Kraftig støtte til Frps rolle i flyktningepolitikken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere