RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sur vin til salgs

Sist oppdatert:
Festbordet er dekket og lysene tent - men hvordan smaker egentlig vinen?

Ikke noe er så surt som sur vin. Hvis lageret i tillegg er tomt, kan skuffelsen bli tung å svelge.

Vinmonopolet mottok i fjor 60.000 reklamasjoner fra sine kunder, mot 56.000 klager året før.

- Korrigert for salgsøkningen i samme periode, er ikke det noen stor økning relativt sett, sier fungerende informasjonssjef Halvor Bing Lorentzen til Nettavisen.

For få klager
Slik Vinmonopolet ser det, burde flere klage på vinen de kjøper.

- Vinmonopolet er av den oppfatning at vi får for få reklamasjoner i forhold til det reelle antall feilvarer som finnes, sier Lorentzen.

Inntil 1999 var Vinmonopolets butikker såkalte «diskbutikker». I dag er så godt som alle utsalgene selvbetjente, noe som stiller nye krav til temperatur, lys og lagring.

- Vi gjør en rekke ting for å bedre forholdene i våre butikker for å sikre at vin ikke blir ødelagt der, forsikrer Lorentzen.

Forbedringer på polet:

Kontinuerlig fokus på omløpshastighet.

Bevisstgjøring blant alle ansatte rundt problemer med feil oppbevaring.

Alle butikker har/får svalskap til oppbevaring av spesielt utsatte varer.

Temperaturen skal ikke overstige 20 grader i våre butikker, hvis teknisk mulig.

Alle lyspærer i spotter som avgir varme byttes i disse dager ut med varmesvake pærer.

Alle butikker som har sollys direkte inn gjennom vinduene vil i løpet av våren/sommeren få spesialfilm på ruten som reduserer varme- og UV-stråling.

Råd
- Ikke drikk vinen hvis den lukter ulekkert eller lite tiltalende. Det er en indikasjon på at noe er feil, og da bør du levere den tilbake til Vinmonopolet, sier Lorentzen.

Nettopp ved å returnere viner med feil, kan Vinmonopolet luke ut hele partier med feilvarer.

- I snitt blir vinflasker liggende 20 dager i våre butikker før de blir solgt. Det er viktig og veldig bra fordi tid er en kritisk faktor i utvikling av vin, understreker han.

Klager du ofte på vinen?

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere