RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANSVARLIG STATSRÅD: Tobias Billström, minister for innvandring og asylpolitikk i den svenske regjeringen.
ANSVARLIG STATSRÅD: Tobias Billström, minister for innvandring og asylpolitikk i den svenske regjeringen. (Regjeringskansliet)

Sverige forventer 80.000 asylsøkere i år

Sist oppdatert:
- Vi skal være der for menneskene som har behov for beskyttelse, sier Sveriges innvandringsminister.

STOCKHOLM (NTB-Ritzau-TT): Svenske myndigheter regner med at så mange som 80.000 asylsøkere kan komme til landet i år. Dette er nesten 30.000 mer enn i fjor.

Dette kommer fram av en fersk prognose fra de svenske asyl- og utlendingsmyndighetene Migrasjonsverket. Senest i april lød deres prognose på 61.000.

Det legges ikke skjul på at det kan bli utfordrende å sørge for innkvarteringen av et så stort antall asylsøkere. Mange kommuner har satt foten ned og sagt nei til å ta imot flere flyktninger.

– Det medfører utfordringer når så mange mennesker kommer til et land på kort tid. Men regjeringens linje er konsekvent og tydelig: Vi skal være der for menneskene som har behov for beskyttelse, sier Sveriges innvandringsminister Tobias Billström. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere