RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus dømt for dødsfall

Sist oppdatert:
Vestfold sentralsykehus må betale erstatning etter at sykepleiere ikke klarte å hindre at en innelåst pasient falt syv meter og døde.

Et flertall i Borgarting lagmannsrett kritiserer Vestfold sentralsykehus for uforsvarlige nøkkelrutiner. Mannens enke har nå fått medhold i at hun har krav på erstatning etter dødsfallet, skriver Aftenposten tirsdag.

Rettens flertall «finner det sannsynlig at personalet på vakt ville ha rukket å innhente pasienten før han gikk ut gjennom vinduet og klart å stanse ham dersom nøkkelen til pasientrommet hadde vært tilgjengelig på en slik måte som må forventes på en somatisk sykehusavdeling», står det i dommen.

Den 65 år gamle mannen var nyoperert og lå på kirurgisk avdeling da han plutselig fjernet dren, kanyle og kateter og forlot rommet sitt en oktobernatt i 1998. En sykepleier oppdaget ham i gangen, men klarte ikke å hindre at han gikk videre og låste seg inne på et toalett der han åpnet et vindu og hoppet.

Pasientens etterlatte fikk ikke medhold fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) i kravet om å få dekket tap av forsørger og utgifter til begravelsen, og gikk til sak. De tapte første runde, men fikk medhold av retten i ankesaken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere