RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Thon hyret privatdetektiv

Sist oppdatert:
Olav Thon hyret inn privatetterforsker Leif A. Lier i farskapssaken.

Nå krever Norges rikeste mann at personen som trodde han var sønnen tar regningen.

Farskapssaken, som gjorde det klart at Olav Thon ikke hadde en ukjent sønn, har til nå kostet Thon 43.000 kroner. Av dette skal Lier ha 6000 kroner pluss moms.

GRATIS OPPSETT:Les Nettavisen på mobil

«Dette er høyst unormalt»

advokat Bernhard Halvorsen jr.

- Sjokkert
Dette får advokat Bernhard Halvorsen jr. til å rase. Han representerer mannen som hadde blitt fortalt av sin mor at Thon var hans far.

- Jeg reagerer sterkt på dette og er sjokkert. Folk skal ikke kvie seg til å få prøvd sitt slektskap, i frykt for å bli belastet med store utgifter til saksomkostninger eller for å bli etterforsket, sier Halvorsen jr. til Nettavisen.

Hvert år behandles 350 farskapssaker i tingretten. Advokat Halvorsen jr., som blant annet har spesialisert seg på farskapssaker, sier til Nettavisen at han aldri før har opplevd at privatetterforskere har blitt koblet inn.

- Dette er høyst unormalt, sier han.

- Svindel?
Thons advokat, John Christian Elden, mener bruken av privatetterforsker i er helt kurant.

- Han sjekket gjennom alle åpne registre om det fantes noen opplysninger som kunne indikere at saksøker hadde noen forbindelse til saksøkte, ettersom saksøker ikke kunne opplyse om dette selv. Han fant ingenting som kunne forklare hvorfor søksmålet var tatt ut, sier Elden til Nettavisen.

Han mener det var langt billigere å leie inn Lier til å foreta undersøkelsene, fremfor at han selv måtte bruke tid på det. Elden understreker at Lier kun satt på sitt eget kontor og gjennomførte undersøkelsene.

- Egentlig er det motparten som skulle ha gjort og betalt for dette, men når de ikke ville opplyse om noe som helst, måtte vi gjøre det selv, sier han før han avslutter.

- Vi er forbauset over at de nektet å komme frem med opplysningene vi etterspurte, sier Elden til Nettavisen.

Nekter å betale
Oslo tingrett skal nå avgjøre saken, men mannen som krevde Thons DNA-prøve har bedt om at fristen til å komme med sine merknader utsettes i to uker.

Halvorsen jr. varsler imidlertid at de vil motsette seg kravet om å betale Thons utgifter. Han viser til at farskapssaker i utgangspunktet kan kjøres uten advokat eller rettssak. Men dersom motparten nektet å avgi DNA-prøve frivillig, blir som oftest saken dradd for retten.

- I prinsippet har man krav på å få dekket saksomkostninger. Men sakene kan være så enkle at man sender inn DNA og får svar. I alle de farskapssakene jeg har hatt, har alltid partene dekket sine egne utgifter, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere