RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppolitiker redd for å gå i Oslo

Sist oppdatert:
Selv ikke lederen av justiskomiteen tør lenger gå alene i mørke gater i Oslo.

- Jeg kommer nok, i likhet med mange andre, å unngå de mest øde plassene i Oslo på kveldstid, sier Anne Marit Bjørnflaten (Ap) til Kanal 24.

Klikk og hør innslaget på Kanal 24

Bjørnflaten er skremt etter de tre grove voldtektsforsøkene i hovedstaden i helgen. Hun vil ikke kritisere politiet, men merker seg at politiets voldtektseksperter først kom på jobb mandag.

- Her har vi vært krystallklare hele veien. Voldtekt og grove voldtektsforsøk som det er forsøk på, skal ha høyeste prioritet i politiet, sier hun.

- Jeg forventer at politiet setter inn alle ressurser, sier hun.

Låser seg inn
Politiet tror samme mann står bak de brutale voldtektsforsøkene i helgen. Siden nyttår er 15 overfallsvoldtekter anmeldt i hovedstaden. Bjørnflaten synes det er skremmende at flere av disse skjer når kvinnene låser seg inn i leiligheten sin.

- Det gjør det jo enda mer alvorlig. Det bidrar jo til å øke utryggheten enda mer. For da er det enda vanskeligere å forsvare seg enn når det skjer ute på åpen gate, sier hun.

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ikke kommentere saken.

- Dette er et politifaglig spørsmål som politidirektoratet må svare på, opplyser han til Nettavisen via sitt pressesenter.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere