RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ULV: Forskning basert på GPS-sendere som dyrene nylig fikk på seg viser at ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Her er et ulvepar som har funnet sammen i Østmarka.
ULV: Forskning basert på GPS-sendere som dyrene nylig fikk på seg viser at ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Her er et ulvepar som har funnet sammen i Østmarka. (vilkamera.nina.no)

Ulvene nærmere hus når det er mørkt

Sist oppdatert:
Ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Det viser forskning basert på GPS-senderne dyrene nylig fikk på seg.

Ifølge Nationen er rapporten laget på oppdrag fra Miljødirektoratet av Høgskolen i Innlandet og forskningsprosjektet Skandulv.

I de foreløpige analysene av GPS-data fra Slettåsflokken er det registrert 3.095 posisjoner. Av disse var 21 – tilsvarende 0,7 prosent – 50 meter eller mindre fra hus hvor det bor folk.

Må sammenligne med andre revir

Alle disse er registrert etter at det var blitt mørkt. I dagslys var den korteste avstanden 98 meter.

Les også: Senterpartiet vil jakte ulv med scooter og helikopter

Forsker Barbara Zimmermann understreker at rapporten er for begrenset til å kunne si noe om hvorvidt Slettåsflokken er mindre sky enn andre ulver.

– Det har vi ikke grunnlag for å uttale oss om. Dette var en første analyse, og for å kunne si noe om det må man sammenligne med andre revir, men det var ikke oppdraget, sier hun.

Les også: Slettås-flokken får leve videre i Trysil

Mer kunnskap med radiomerking

Ifølge Miljødirektoratets oversikt ble til sammen 15 ulver i Slettås- og Osdalrevirene radiomerket i januar og februar i år.

Målet er å kunne se hvor ulvene beveger seg og få mer kunnskap om skadepotensialet.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere