RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: Kyrre Lien

Ummah-talsmann møtte Bhatti i Hellas

Den tidligere Profetens Ummah-talsmannen Omar Cheblal var i kontakt med islamisten Arfan Bhatti i Hellas nylig. Cheblal har gått til sak mot staten for å få omgjort vedtaket om å utvise ham fra landet.

Den sivile rettssaken startet i Oslo tingrett torsdag. Omar Cheblal, som er utvist fordi han anses som en fare for rikets sikkerhet, forklarte seg på telefon fra ambassaden i Aten, melder NRK.

Blant annet er den sikkerhetsmessige bekymringen knyttet til 48-åringens rolle i det radikale islamistmiljøet i Norge. Han fikk spørsmål om han har kontakt med den profilerte islamisten Arfan Bhatti. Det svarte 48-åringen bekreftende på og forklarte at de to møttes etter at Cheblal 2. mars i år slapp ut av gresk fengsel etter å ha sonet nærmere to år for ulovlig grensepassering.

Les også:Arfan Bhatti forlater Norge

– Jeg skjønner ikke hva slags verden vi lever i hvis vi ikke har frihet til å besøke hverandre, sa Cheblal i sin forklaring.

Bhatti, som nylig ble dømt i en familievoldssak, dro til Hellas i tre dager mellom rettssaken og domsavsigelsen. Via sin forsvarer, advokat John Christian Elden, har han forklart at han var på ferie.

Les også:Arfan Bhatti dømt for familievold

Til VG sier Elden at han ikke er kjent med noen kontakt mellom Bhatti og Cheblal. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere