RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi spiser mer rødt kjøtt enn noen gang

Rødt kjøtt kan gi økt kreftfare, likevel øker nordmenns forbruk.

(SIDE2): Et høyt inntak av rødt kjøtt i dietten kan øke risikoen for en rekke sykdommer, skriver Dagbladet.

Ulike internasjonale studier viser at rødt kjøtt kan øke faren for kreft i bukspyttkjertelen, tykktarmskreft og kreft i endetarmen.

LES OGSÅ: Rødt kjøtt kan gi brystkreft

Norske myndigheter registrerer internasjonale forskningsresultater som indikerer en sammenheng mellom inntak av rødt kjøtt og kreft.

- Men resultatene er ikke entydige. Vi forholder oss til en forskningsrapport fra World Cancer Research Fund fra 1997. Der anbefales det å holde inntaket av rødt kjøtt på under 80 gram om dagen i gjennomsnitt, og vi nordmenn ligger på noen-og-sytti gram daglig. Nå avventer vi den nye rapporten om diett og kreft som kommer fra World Cancer Research Fund til høsten, forteller avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Sosial- og helsedirektoratet.

En rapport derfra viser at nordmenn i gjennomsnitt spiser 71 kilo årlig, en økning på 18 kilo siden 1989.

LES HELE SAKEN: Du spiser 70 kg kjøtt i året

Til rødt kjøtt regnes kjøtt fra blant annet storfe, får og vilt.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere