RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi vil jobbe fleksibelt

Sist oppdatert:
Et stort flertall av norske arbeidstakere vil ha fleksitid fremfor regulert arbeidstid.

Det skriver IKT-Norge i en pressemelding. En undersøkelse Sentio har gjennomført for organisasjonen viser at 67 prosent av de spurte verdsetter å ha fleksitid. På et spørsmål der fleksitid med fastlønn og bonuser settes opp mot regulert arbeidstid med lavere grunnlønn og overtidsbetalt, svarer over 70 prosent at de ønsker den fleksible løsningen.

- Disse signalene må regjeringen ta på alvor i den pågående revisjonen av arbeidsmiljølovens bestemmelser. Arbeidstakerne ønsker å jobbe fleksibelt og ingen ønsker seg tilbake til stemplingsuret. Vi er på vei inn i en nedgangskonjunktur og har behov for mer fleksibilitet dersom vi skal trygge og sikre arbeidsplassene framover, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Bakgrunnen for at Hoff reagerer er regjeringens forslag til endring i arbeidsmiljøloven knyttet til arbeidstakere med «særlig uavhengig stilling».

- Vi ønsker ikke på noen måte at folk skal jobbe seg i hjel. Poenget vårt er at f.eks. småbarnsforeldre som leverer i barnehagen og følger til skolen kan komme på jobb ti i stedet for klokken åtte. For kunnskapsbedrifter er denne fleksibiliteten veldig positiv, sier Hoff til Nettavisen.

LES MER I NETTAVISEN JOBB

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere