RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha fortsatt matauk i Orkla

Brødrene Knut og Trond Syrstad møter motbør for sitt forslag å innføre fang og slipp i Orkla.
Sist oppdatert:

Morten Rødningen er leder i fiskeutvalget i Rennebu Jeger og Fiskerforening. Rødningen føler seg provosert over Trond og Knut Syrstads utspill om å innføre fang og slipp i Orkla.

Lek med laksen
- Et godt måltid laks er halve fiskeopplevelsen. Hvis det blir forbudt, har vi redusert sportsfiske til en lek med laksen. Helt og holdent uten mål og mening. Mitt skrekkscenario i Orkla er påbudt fang og slipp, og kun fluefiske tillatt. Da har den finere «fluefiskeadelen» seiret. Det skal vi ikke ha noe av, sier Morten Rødningen, leder i Fagrådet for Orkla til avisa Sør-Trøndelag.

Brødrene begrunnet forslaget med at laksen er en så skjør og sårbar ressurs at man er nødt til å begynne å tenke annerledes.

Liten sans
- I Norge har vi lover som setter forbud mot å plukke moltekart. Men ingen lov mot å fiske og å slå i hjel en brun laks i Orkla, sier de til avisen.

Morten Rødningen har liten sans for de synspunktene.

- En ikke ukjent kokk ved navn Arne Brimi har vist oss at viltet og fisken er de fineste råvarene vi har til en uovertruffen middag. Vi forvalter viltet i skog og mark ut fra et høstingsprinsipp. Ingen skyter på elgen med bedøvelsespil, tar bilde av den og lar den springe i svime tilbake i skogen. Vi forvalter fisken ut fra samme prinsipp, sier Rødningen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere