RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vil skyte hissige måker

Sist oppdatert:
På metallverket i Høyanger går de ansatte daglig i frykt for angrep fra luften.

(iBergen.no) : - Måsene er svært aggressive. Hvis du er oppe på taket og jobber, risikerer du å bli angrepet av tre-fire stykker i slengen. De har til og med tatt hjelmen min, sier sikkerhetssjef Terje Skuggedal ved Hydro i Høyanger til iBergen.no.

Nå har Høyanger Industri- og Næringspark opprettet sitt eget jaktlag med en erfaren heimevernsmann som leder for å få bukt med måkeproblemet. Skyte- og sikkerhetssoner er opprettet, og nå mangler bare godkjenning fra politiet og kommunen før jaktlaget kan gå i gang med å rydde bort problemet, skriver avisen Firdas nettutgave.

Skuggedal innrømmer at det er et drastisk skritt man nå tar, men hevder måkeproblemet går ut over sikkerheten til arbeiderne. I tillegg til angrep på taket, skal måkene også ha utført angrep både mot gående og kjøretøy på bakkenivå.

– Dersom man må bruke kroppsbevegeløser for å beskytte seg mot angrep fra luften, kan man lett miste den oppmerksomheten som er nødvendig for både å utføre arbeid og å oppholde seg inne på området. Problemet er bare blitt verre og verre, sier Skuggedal.

Ifølge Firda er det både fiskemåker og gråmåker som har slått seg ned på takene i industri- og næringsparken. Takene, som er store og varme, fungerer som hekkeplass for fuglene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere