RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DNBs tjeneste Vipps er en av flere som lar brukerne sende penger raskt.
DNBs tjeneste Vipps er en av flere som lar brukerne sende penger raskt. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Vipps lanserer løsning for barn

Sist oppdatert:
Vipps lanserer egen konto og bankkort for barn i alderen sju til femten år. Forbrukerombudet vil vurdere tjenesten.

I den første versjonen av kort og Vipps for barn, som blir lansert i løpet av sommeren, har utviklerne satt en grense for overføringer på 20.000 per år. Barn kan be om penger inntil tre ganger om dagen.

– Deretter skal vi ta en evaluering av hva foreldrene synes er en bra årsgrense for overføringer. Nå vurderer BankID å sette ned aldersgrense til 13 år, slik at man kan utvide beløpsgrensene selv, forklarer forretningsutvikler Ina Østensjø i Vipps til NTB.

Gunnar Stavrum: Vipps, så blir du blakk

Forbrukerombudet opplyser til NTB at barn i utgangspunktet ikke skal disponere sine egne midler.

– Vi vil se nærmere på denne løsningen. I utgangspunktet er det fullt mulig å tilby elektroniske betalingstjenester for barn. Men det er svært strenge regler for betalingsgrensen for barn, og det må være trygt og gi god foreldrekontroll, sier fagdirektør Jo Torkel Gjedrem i Forbrukerombudet til NTB.

Les også: Over 100 banker sammen i Vipps

Vipps-løsningen for barn er lansert i regi av DNB, men det jobbes med en løsning som gjør at kunder i andre norske banker kan ta i bruk tjenesten.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men mandag ble det kjent at drøyt 100 norske banker går inn som eiere i Vipps sammen med DNB.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere